پلی فنول ها متابولیت های ثانویه گیاهان هستند که عموماً در دفاع در برابر اشعه ماوراء بنفش و عوامل بیماری زا نقش دارند.
در مواد غذایی، پلی فنول ها به رنگ، طعم، بو، تلخی، قابض بودن و پایداری اکسیداتیو کمک می کنند.
تحقیقات اخیر زیست پزشکی مرتبط با پلی فنل ها و فعالیت آنتی اکسیدانی تعدادی از گیاهان و غذاها نشان می دهد که پلی فنل ها مانند فلاونوئیدها، تانن ها و پروآنتوسیانیدین ها از ایجاد سرطان ها، بیماری های قلبی عروقی، دیابت، پوکی استخوان و بیماری های عصبی محافظت می کنند.
بروسا و همکاران مشخص شد که ترکیبات اصلی برگ های بلوط (Quercus ilex L فلاوانول ها و فلاونول ها هستند.
کیم و همکاران بررسی مشخصات فنلی در برگ های پنج گونه مختلف کوئرکوس و وجود بسیاری از ترکیبات شیمیایی تایید شده است.
این مطالعه تفاوت هایی را در محتوای ترکیبات فنلی در قسمت های مختلف گیاهان نشان داد.
به عنوان مثال، Quercus salicina Blume دارای سطوح بالایی از اسیدهای جنتیزیک و کلروژنیک و همچنین فلاونوئیدهای نارینگین و روتین در برگ است.
به گفته کمالک و همکاران برگ های بلوط از برخی گونه های Quercus (Q branti و Q libari) ممکن است ارزش غذایی بالقوه بالایی برای حیوانات نشخوارکننده کوچک از نظر شکمبه و هضم کل دستگاه داشته باشد.
مشخص شده است که محتوای ترکیبات فنلی در گونه کوئرکوس به شدت به مرحله بلوغ بستگی دارد و تغییرات فصلی را بیان می کند.
سانچز-بورگوس و همکاران نشان داد که عصارههای آبی برگهای گونههای مختلف کوئرکوس سفید فعالیت مهارکنندگی رادیکال بالایی را در برابر رادیکالهای DPPH و OH و همچنین فعالیتهای ضد میکروبی و فعالیت آنتیتوپویزومراز نشان میدهند که فقط در برگهای Q resinosa تزریق میشود.
آندرنشک و همکاران همچنین اشاره کرد که قشر Q robur یک ماده گیاهی امیدوارکننده به عنوان منبع فعالیت آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی است.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.